بر عکس سالمندان مجرد، زياد به کنترل سلامت خود علاقه مند نيستند و علايم افسردگي در آنان بيشتر مشاهده مي شود، در حالي که سالمنداني که همسر دارند، ...
تعجب نکنيد يک بررسي تازه نشان مي دهد، ازدواج حتي يک ازدواج نه چندان موفق در افراد افسرده، مي تواند موجب تقويت رواني بيشتر آنان شود.
برهمين اساس، محققان دانشگاه ايالتي اوهايو در آمريکا پژوهشهاي جديدي را آغاز کردند.
اين پژوهشگران بيش از 3 هزار مرد و زن را که طي يکسال به لحاظ افسردگي مورد مصاحبه قرار گرفته بودند و پنج سال بعد نيز دوباره گرايش به افسردگي در آنان بررسي شده بود، زير نظر قرار دادند و پرسشهايي را در ارتباط با ميزان رضايتمندي آنان در صورت متأهل بودن مطرح کردند.
جالب است بدانيد، افرادي که در طول اين پنج سال ازدواج کرده بودند، در مصاحبه دوم بهبود وضعيت رواني شان را نسبت به آنهايي که ازدواج نکرده بودند، گزارش دادند. آنها در يک مقياس 84 نمره اي افسردگي به طور متوسط 3/42 نمره پايين تري پيدا کرده بودند.
وقتي محققان ميزان تأثير ازدواج را بر حسب افسرده بودن در شروع تحقيق در افراد مورد آزمايش اندازه گرفتند، نتايج حاصل بر خلاف انتظارشان بود؛ زيرا افراد افسرده اي که ازدواج کرده، نسبت به افراد افسرده اي که ازدواج نکرده بودند به طور متوسط 7/56 نمره کاهش نشان مي دادند، در حالي که اين کاهش در مورد افراد شادي که ازدواج کرده بودند تنها 87/1 نمره بود.
به عبارت ديگر ازدواج تقويت رواني بسيار بيشتري در افراد افسرده ايجاد کرده بود تا افراد شاد.
سرپرست اين تيم تحقيقاتي که دکتراي جامعه شناسي دارد، مي گويد: اين نتايج باعث غافلگيري ما شد؛ زيرا ما انتظار داشتيم که افراد افسرده کيفيت ازدواج بدتري داشته باشند و در صورت تأهل با مشکلات بيشتري رو به رو شوند، ولي مشاهده کرديم با اينکه افراد افسرده ممکن است ازدواج ناموفق تري داشته باشند و کيفيت ازدواج آنها پايين تر باشد از گذر به زندگي مشترک سود بيشتري مي برند.
* تا دير نشده...
با نگاهي به دور و بر خودمان و بررسي در بين دوستان، آشنايان، اقوام و همکاران به اين نتيجه مي رسيم: جواناني که ازدواج مي کنند، از روحيه اي شادتر، اعتماد به نفس بيشتر، برنامه ريزي مطلوبتر و آينده اي روشن تر برخوردارند.
* داشتن همسر حتي براي سالمندان هم مفيد است
جالب آنکه بررسي ها نشان مي دهد، زندگي کردن در کنار همسر براي سلامت سالمندان نيز مفيد است؛ زيرا براساس نتايج بررسي پژوهشگران که در نشريه آمريکايي سلامت جامعه به چاپ رسيده، آن دسته از مردان و زناني که در سنين سالمندي همسر دارند و در کنار او زندگي مي کنند، از نظر وضع سلامت در شرايط بهتري قرار دارند و بيشتر از سالمندان مجرد تحت مراقبت هاي بهداشتي پزشکي قرار مي گيرند.
پژوهشگران با بررسي چندين ساله بر روي بيش از 13 هزار زن و مرد بالاي 65 سال به اين نتيجه رسيدند: سالمنداني که در کنار همسر خود زندگي مي کنند، اميد به زندگي بيشتري دارند و آزمايشهاي دوره اي نظير غربالگري سرطان روده بزرگ، اندازه گيري فشارخون، ميزان کلسترول و قند خون و... را به موقع انجام مي دهند.
بر عکس سالمندان مجرد، زياد به کنترل سلامت خود علاقه مند نيستند و علايم افسردگي در آنان بيشتر مشاهده مي شود، در حالي که سالمنداني که همسر دارند، از روحيه با نشاط تر و اعتماد به نفس بيشتري برخوردارند. پس باز هم تا دير نشده ازدواج کنيد.تهيه كننده:پروين محمدي
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر